Sorozatról:

Yvette már régóta tudja, hogy különös erők birtokában áll, hogy képes irányítani a tüzet azonban csak akkor kezdi el realizálni a helyzet súlyosságát, mikor megjelnik a három őrzőboszorkány Melanie, aki a víz erejét - Tamika, aki a levegőjét és Valeria, aki a földét - képviseli és mindannyian szükségük van Yvette-re, hogy együtt szálljanak szembe démonaikkal.

2014. május 31., szombat

20.rész - Füstjel

Az előző részek tartalmából:


Madeline:Ez a könyv tele van egy csomó fekete mágiás cuccal, nagyon baró.
Yvette:Mi ez?És honnan van?
Madeline:Anyám szekrényében találtam.
(Yvette kiveszi a könyvet barátnője kezéből, majd lapozgatni kezdi)
...
Madeline:Tudod miután elmentünk rájöttem néhány dologra. Anyukám stabilan gyakorolta a fekete mágiát.Én vagyok az anyám erejének örököse. Nekem kell továbbvinnem a tanítását.
Yvette:És mi a fenét akarsz tőlem?
Madeline:Én nem téged akarlak.. hanem azt ami benned van.
....
Melanie:Sarox és én úgy véljük, hogy Anastha a jövőből való.
(Tamika és Valeria összezavarodottan néznek)
....
Étha:Anastha csak töredéke annak ami rátok vár.
Valeria:Ezt meg hogy érti?! Várjon csak! Azt mondta, hogy küldék! Ki küldte?!
Étha:Sok minden van még amiről ti nem tudtok.
...
Étha:Darius segíteni fog nektek. Ne féljetek tőle.
Valeria:Egy keresztespók?!
...
-Áááááááááááárrrrrrrgggh!
(A lány gerincén végigfut a hideg, ahogy meghallja az ordítást)
Melanie:A szörnyeteg.
(Melanie szemei kikerekednek, de erőt vesz magán majd szapora lélegzetvétellel feláll és elkezd futni a hang irányába)
--------------------------------------------------------------
-Váááááááááááááááááááááááááárrhhh!
(A két méter magas tetőtől talpig szőrös szörnyeteg, hatalmas mancsainak karmaival támadott rá Sarox-ra, aki a félelemtől és a meglepettségtől teljesen lezsibbadt s mozdulni nem bírt.)
Valeria:Sarox vigyázz!
(Valeria-nak ekkor néhány a földből kilépő gyökér engedelmeskedik, amint azok teljes erőből megpróbálják ellökni a szörnyteget, aki végül a földre esik, de villámszerűen fel is pattan bármíly sérülés nélkül)
(Valeria ekkor újra összeszorítja ujjait majd a gyökerek körbekulcsolják a teremtményt, ami újra üvölteni kezd mire a lány összeszorítja fogait, de nem enged a szorításból. A wendigo végül megpróbálja kiszabadítani magát a hirtelen kreált ketrencből; néhány próbálkozás után végül elindul Valeria felé, aki továbbra is hátrál. Sarox eközben felemeli kezét majd a szörnyre mutat mikor hirtelen egy szikra pattan le a wendigóról.)
Sarox:Nem működik!
Valeria:Lepattan róla az erőd! Csak tűzzel lehet megölni, emlékszel?!
Sarox:Akkor csináljunk valahogy tüzet!
Valeria:És mégis hogyan?!
-ÁÁáááárrr!
(A wendigó kihúzza magát, tüdeje megtelik levegővel és hirtelen kiszakítja magát az indák közül; az egyiket megragadja majd Valeria felé csap vele aminek a vége épphogy eléri a lány arcát mire az felkiált s a földre esik. Valeria az arcához kap s megérzi a nedvességet kezén. Egy vonalban megvágta arcát a feléje repülő inda. A szörny Valeria felé rohan mikor hirtelen a talaj elkezd ingataggá és folyékonyabbá válni amikor aztán hirtelen lábai besüppednek. A mocsaras gödörré varázsolt talaj - mikor az benyeli a szörnyet a térdéig - Sarox odarohan Valeria-hoz, hogy felsegítse, de mikor elfut az általa kreált ingovány mellett a szörny kinyúl majd rákarmol a férfi combjára, aki Valeria előtt esik össze kínok közepette. Sarox nadrágját szétszabta a szörny, lábából hevesen ömlik a vér. Sarox megsérülése legyengíti a varázst ezzel a wendigo sikeresen kezd el kimászni a folyékony és most már kevésbé futóhomokként viselkedő zsombékos területből. Amikor már kiér, megvillantja hatalmas, éles fogait s közben várszomján uralkodni nem tudván sétál kéjesen a földön heverő Valeria és Sarox felé; habos nyála folyni kezd szájából. A vérengzést azonban megszakítja egy a háta mögött hallatszó éles hang)
Tamika:Itt vagyok!
(A szörny hátranéz majd rámordul Tamika-ra aki a következő pillanatban pozíciót vált Valeria és Sarox mellé)
(Tamika kinyújtja két karját s szélvihart kavar a szörny felé, aki mint viharos szél ellen küzdő gyalogos folytatja útját feléjük. Tamika meglepődve veszi észre, hogy ereje gyenge s nem képes arra, hogy elrepítse a szörnyet, csak arra, hogy megnehezítse közlekedését)
Tamika:Mi a fene?!
Tamika:Segítsetek!
(Valeria egyik kezével arcát fogva szorítja el vérző sebét, másikkal pedig újra gyökereket támaszt fel a földből, amelyek megpróbálják körbetekerni a szörny lábát, de az reflexszerűen odakap a növényi részekhez; ki- és széttépi őket majd elhajítja azokat)
(Valeria kétségbeesetten felkiált; Tamika megpróbálja tartani a szél hatalmas sebességét, melyet még mindig kavar, hogy távoltartsa a szörnyet, ami már csak pár lépésre van tőlük. Hirtelen ötlettől vezérelve Tamika megragadja Valeria blúzát és Sarox roncsolódott nadrágját majd mindhárman eltűnnek a semmibe)
...
(Melanie egy teljesen üres, kopott, poros szoba ablakában áll mikor Met a nyikorgó fapadlón lépkedve odasétál a lányhoz)
Met:Felkelt már?
Madeline:Még nem.
(Madeline a vállát rángatja és dörzsölgeti miközben felnyög)
Madeline:A kis rohadék. Eltaszított.
Met:Yvette? Hogyan?!
Madeline:Nem Yvette. Hanem a magzat.
Met:Elmondtad neki?
Madeline:Micsodát?
Met:Hát.. tudod.
Madeline:Szerintem ő valahogy mélyen mindig is érezte, hogy egy új élet cseperedik benne. Az erő amit képvisel, az erő ami növekszik benne..
(Madeline eltökélet arckifejezéssel bámul a semmibe)
Madeline:Szinte legyőzhetetlenné teszi. A fizikai teste kimerülhet, de az ereje nem fog amíg az a démongyerek benne van. Az alvilág uralkodója. Ő lesz majd az, aki elhozza az apokalipszist a világra. A világégést.
Met:Anastha-nak kell az a magzat.
Madeline:Anastha csak maradjon veszteg. Ez ellen még neki sincs elég ereje. És mi sem tudjuk itt tartani Yvette-t örökké.
Yvette:Ez így igaz! Mert ahhoz nekem is lenne pár szavam.
(Madeline és Met hirtelen hátrafordulnak mire Yvette mindkét kezéből egy-egy hatalmas lángoló tűzgolyót dob Met és Madeline felé. Az egyik eléri Met-et mire az lángba borul és fájdalmas rikogatásokat hallatva porrá ég s hull a földre míg Madeline elugrik a tűzlabda elől ami a falba fúródik, kifüstöl s egy fekete lyukat hagy maga mögött. Madeline lélegzete felgyorsul ahogy a földön fekszik s megpróbál minél előbb és minél gyorsabban felkelni)
Madeline:Kiszabadultál te kurva?!
Yvette:Te vagy a kurva!
(Yvette pupillái kitágulnak miközben szemhéjai összeszorulnak szemgödre körül; erősen Madeline-re koncentrál majd Yvette szemei tűzvörössé válnak s Madeline teste egyik pillanatról a másikra spontán lángrakap. Akárcsak Met, Madeline is tűzben ég el, hamvai pedig a fapadlóra hullnak. Yvette testét a következő pillanatban lobogó tűz veszi körül majd eltűnik)
...
(Sarox a fotel előtt ül a földön amikor valeria odadob neki egy zacskó jeges, amelyet előzőleg törölközőbe csavart. Magának is hozott be egyet, amit azonnal rá is nyomott sebes arcára. Tamika fel-alá járkált)
Tamika:Ezt nem hiszem el.
(Közben Melanie is belép a padlásszobába)
Melanie:Itt vagyok.
(Valeria szemei felcsillannak)
Valeria:Hol van Darius?!
Tamika:Darius?!
Melanie:Nem tudom! Elvesztettem valahol!
Valeria:Melanie!
Melanie:Most mi van?! Az csak egy pók!
Tamika:Milyen pók??
Melanie:Ha akar valamit akkor majd visszamászik hozzánk vagy mit tudom én. Amúgyis elegem volt már, hogy folyton rajtam mászkált. A hideg kirázott. Egyszer még a wc-re is utánam jött.
Melanie:Szerintem, ha hagyom hogy tovább üljön a vállamon még a wc-re is utánam jött volna.
(Valeria elpirulva kiált rá Melanie-ra)
Valeria:Melanie! Étha azért küldte Darius-t, hogy segítsen nekünk!
Melanie:De mégis miben segít egy pók?! Ne hülyéskedj már velem!
Valeria:Szerinted én tudom?! De ha Étha azt mondta, hogy segít, akkor segít. Elég sok dolgot csesztünk már el eddig is. Gyönyörű, hogy még egy nyavajás pókot is elvesztünk. Talán Étha-nak igaza van. Tényleg nem is vagyunkk jók semmire.
(Valeria leszegezi fejét. Melanie és ő annyira összekaptak, hogy eközben Melanie-nak ideje sem volt arra, hogy észrevegye mi történt. Amint meglátja Sarox-ot, aki lábát vizsgálgatja s közben-közben odanyomogatja a törölközőt, kétségbeesetten odarohan a férfihoz, megöleli őt majd ránéz Valeria-ra is)
Melanie:Te jó ég! Mi történt veletek?!
Tamika:A wendigo. Az történt. És mielőtt kérdeznéd: nem. Nem találtam meg Yvette-t.
Melanie:Hogy?! Nem sikerült legyőznötök?
Valeria:Nem, mert Yvette nem jelent meg és együtt pedig nem bírtunk el vele.
(Melanie megrázza magát)
Melanie:Hát...
(..aztán rápillant Tamika-ra)
Melanie:Miért nem csináltál villámot ami belecsaphatott volna az egyik fába, aztán valahogy abból kiszakíthattatok volna egy darabot, amit rádobhattatok volna a szörnyre. Akkor elégett volna.
(Hirtelen még Sarox is felnéz, ahogy mindhárman összenéznek)
Valeria:Te jó ég Melanie.
Melanie:Mi az?
Valeria:Ez egy isteni ötlet.
Sarox:Legalább most már megvan hogy öljük meg. De a legfontosabb, hogy még éjfél előtt kell megtennünk.. nem szabad megengednünk, hogy újra gyilkoljon.
Tamika:Viszont én aggódom Yvette miatt.
Yvette:Nem kell. Itt vagyok.
(Yvette heves mozgással lép be a szobába)
Yvette:Melanie, elkérhetem az árnyak könyvédet?
Melanie:Miért?
Valeria:Hol voltál?! Aggódtunk miattad!
Tamika:Már mindenhol kerestelek.
Yvette:Met és Madeline elraboltak.
(A lányok szeme kikerekedik)
Melanie:Hogy micsoda?!
Valeria:Jól vagy?!
Yvette:Minden rendben. Megöltem őket.
Tamika:Hogy?
Yvette:Madeline és Met azt mondták, hogy kell az erőm Anastha-nak, ezért elkaptak, megkötöztek, levédték a helyet aztán meg akartak ölni.
Melanie:Még ez is!
Sarox:Szerintem egyszerre csak egyre koncentráljunk.
Melanie:Valeria, meg tudnád gyógyítani Sarox-ot?
Valeria:Megpróbálhatom.
Sarox:Deehogy, nee! Nem kell. Ez csak egy kis vágás.
(Yvette végignéz a többieken)
Yvette:Mi történt veletek?
Melanie:Megtámadta őket a wendigo.
Yvette:Akkor menjünk és toroljuk meg.
(Yvette katonásan ránéz Tamika-ra kissé sürgetős tekintettel)
Yvette:Tamika, jösz?
Tamika:Hova?
Yvette:Megölni a szörnyet.
(Valeria feltápászkodik)
Valeria:Mi is megyünk!
(Sarox is fel akar állni, de a fájdalomtól visszaesik a padlóra)
Sarox:Áá!
Melanie:Hé! Jobb, ha te itt maradsz.
Sarox:De akkor te is maradj itt.
(Melanie ránéz a lányokra)
Melanie:Itt maradok. Vigyázok rá.
(Yvette újra sürgetően szólal fel)
Yvette:Menjünk mielőtt még újra gyilkolna. Aztán rá kell hangolódnunk Anastha-ra is.
Tamika:Igaz. Nincs vesztegetnivaló időnk.
(Tamika, Valeria és Yvette láncot alkotnak majd eltűnnek a levegőbe olvadva)
(Melanie ekkor átöleli Sarox-ot; csókot váltanak majd a lány csillogó szemekkel néz a fiúra)
Melanie:Ne kössük be?!
(Sarox arca kipirul majd verejtékezni kezd)
Sarox:Nem kell. Most ne.
Melanie:Hozok valamit, amivel be tudjuk kötni.
Sarox:Dehogyis! Nem kell.
(Melanie a sebet vizsgálgatja szemeivel)
Sarox:Megszereztem mindent.
Melanie:Mihez?
Sarox:A varázslathoz.
Melanie:Ahhoz hogy hogyan keressük és öljük meg Anastha-t?
Sarox:Nem.. Ahhoz, hogy feladjuk az erőinket. Tudod, hogy normálisan élhessünk.
(Melanie hirtelen nagy levegőt nyel)
Melanie:Ó. Szóval ahhoz.
(A férfi szemöldöke felpattan egy pillanatra)
Sarox:Meggondoltad magad?
Melanie:Nem. Dehogy! Ezek után meg aztán főleg! Azt akarom, hogy vége legyen.
(Sarox végigsimít Melanie arcán, mire a lány belepirul)
Sarox:Megkeressük Anastha-t, megöljük aztán végleg kiszállunk a buliból.
Melanie:Rendben.
(Sarox újra végigsimít a lány arcán, mikor hirtelen leér a torkához amit simogatni kezd.. végül egyre szorosabban és szorosabban öleli körül kezével Melanie nyakát. Melanie teljesen elpirul majd Sarox mindkét kezét odatapasztja a lány torkához, egyre csak szorítani kezdi; Melanie nyögni kezd)
Melanie:Sarox! Mi...?
(A férfi elengedi a nyakat majd hörögni kezd s egy hatalmas pofonnal arconvágja Melanie-t aki elrepül majd végigpörög a padlón, aztán ájultan áll meg a szoba egyik szegletében)
(Sarox szemei sárgákká válnak, izzadni és remegni kezd, fogai és körmei megnyúlnak)
...
-Áááááááááááááááááááááááááááááááá!
(A szörnyeteg agónia szerű állapotban ordít fel amint a lángok körbeveszik őt, végül elég.. finom hamva pedig lehull a földre egy kupacba)
(A lányok fellélegeznek)
Yvette:Na végre!
Valeria:Menjünk vissza.
(Tamika sejtelmesen körülnéz)
Valeria:Mi az?
Tamika:Semmi.
(Tamika megfogja Valeria és Yvette kezét majd mindhárman eltűnnek. Egy másodperc múlva pedig a paslásszobába térnek vissza ahol egy feldúlt szobát látnak Melanie-val együtt aki a szoba hátsó részében fekszik mozdulatlanul. Valeria és Tamika ijedten felkiáltanak miközben Yvette a helyén marad és sejtelmesen körülnéz a szobában)
Valeria:Melanie!
Tamika:Istenem!
(Valeria megpróbálja kitapintani a lány pulzusát)
Valeria:Csak elájult.
(Yvette átsétál a szobán majd megáll egy halom ruha előtt, lehajol s megtapintja őket)
Yvette:Nézzétek! Sarox széttépett ruhadarabjai. Mind cafatokban! Átváltozott.
Tamika:Hogy micsoda?!
Yvette:Átváltozott wendigóvá.
Valeria:Ezt te honnét tudod?
(Yvette arca elszörnyed)
Yvette:Fogalmam sincs.. de átváltozott.
(Yvette gyomrához kapja kezeit; hirtelen úgy érzi mintha egy benne lévő ismeretlen erő áramoltatná agyába a tudást)
Tamika:Hogy lehet visszaváltoztatni?
Yvette:Csak addig tudjuk visszaváltoztatni, amíg még nem ölt. Ha megtörténik az általa elkövetett gyilkosság.. onnantól már örökre wendigo marad.
Yvette:Megyek.
Tamika:Megyek én is! Segítek. Én be tudom mérni őt.
(Yvette közbevág még mielőtt Tamika be tudná fejezni)
Yvette:Rendben. Nincs sok időnk. Vékony jégen járunk. A vérszomj már benne van úgyhogy az első, hogy húst akar. Emberi húst. Meg kell állítanunk.. azonnal.
Valeria:Én vigyázok Melanie-ra és rendbe teszem a helyet.
(Tamika odasétál Yvette-hez, megfogják egymás kezét majd behunyják szemüket s már ott sem vannak)
(Valeria tovább simogatja Melanie-t miközben szapora lélegzetvétellel néz szét a szobában)
....
------------
------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése